fbpx

Tip: Sådan passer du dine akvariefisk imens du er på ferie

Pas godt på dine akvariefisk når du er på ferie

Når man nu tager på ferie i en uge eller 14 dage, så vil man selvfølgelig gerne have, at akvariet også bliver passet godt. Derfor får man ofte den søde ældre nabokone til lige at fodre fiskene, imens man er væk.

Og her skal man lige passe på.

For måske kender den søde nabokone ikke til akvariefisk, og fordi de jo spiser alt, hvad hun hælder i akvariet, så beslutter hun sig for at give de stakkels sultne fisk lidt ekstra.

Og så er den gal.

For hvis hun – af sit gode hjerte, selvfølgelig – nu giver dine fisk ekstra mad i løbet af disse 14 dage, så ikke alene overspiser dine fisk, hvilket ikke er sundt, men herudover belastes vandkvaliteten også rigtig meget. I værste fald kan det ende med at blive farligt for dine fisk at være i et akvarium med usund vandkvalitet.

Derfor anbefaler jeg altid, at man i ugen op til ferien, laver nogle ekstra store vandskift – skift evt. helt op til 50-60% af vandet inden du tager af sted.

Og så anbefaler jeg, at du slet ikke giver naboen din foderbøtte.

Hvis du er væk i flere uger, så sørg for, at fiskene bliver fodret blot en enkelt gang om ugen med en afmålt mængde. Dette sikrer, at de ikke får for meget foder og at miljøet ikke bliver usundt. Og fiskene kan sagtens klare sig ved kun at blive fodret en enkelt gang om ugen.

Og så kommer din søde nabokone ikke til at gøre dine fisk syge ved et uheld :-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *